Valašskomeziříčská hvězdárna se otevře veřejnosti

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Den otevřených dveří pořádá v sobotu valašskomeziříčská hvězdárna. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V rámci akce nabídne hvězdárna zdarma pozorování Slunce, exkurze v hlavní budově a v budově odborného pracoviště, prohlídku historického objektu nebo zábavný interaktivní program pro děti. Den otevřených dveří potrvá od devíti do 16 hodin.

„V případě příznivých pozorovacích podmínek připravíme sledování Slunce dalekohledem. Zájemci budou moci nahlédnout do hlavní budovy a budovy odborného pracoviště, kde bude ke zhlédnutí obrazová výzdoba, vybavení pro odbornou pozorovatelskou činnost nebo se budou moci seznámit s nově vybudovanou specializovanou učebnou,“ upřesnil pracovník hvězdárny František Martinek s tím, že lidé si budou moci prohlédnout i historický objekt Ballnerovy hvězdárny z roku 1929, nazýváné kolňa badajná, která je nejstarší hvězdárnou na Moravě.

Speciálně pro děti bude připraven program nazvaný Poznávej vesmír, malí návštěvníci se ho mohou zúčastnit v 10, ve 13 a 15 hodin. Akce se koná v rámci Dne Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x