Zlínská nemocnice začala zajišťovat poradenství pro cesty do zahraničí

ZLÍN - Infekční oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně začalo nově zajišťovat poradenství a očkování před cestou do zahraničí. Agentuře Mediafax to v pátek řekla mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Zájemce lékaři naočkují proti žloutence typu A, B nebo A+B, proti žluté zimnici, břišnímu tyfu, vzteklině, meningokokovým onemocněním i klíšťové encefalitidě.

„Očkujeme celoročně. Před zahraniční cestou je dobré očkování plánovat několik měsíců dopředu. Podle typu země, kam člověk jede, jsme schopni mu vybrat vhodné očkování i vhodnou antimalarickou prevenci. Předepíšeme mu léky, které si však sám uhradí. Na požádání vystavíme mezinárodní očkovací průkaz, za který pacient zaplatí 50 korun,“ informoval primář infekčního oddělení zlínské nemocnice Ivan Macek.

Upozornil také na očkování proti klíšťové encefalitidě. „Vhodná doba k aplikaci očkovací látky je v podzimních a zimních měsících,“ doplnil.

Očkování i poradenství zajišťuje infekční oddělení ve své ambulanci po celou dobu ordinačních hodin, tedy v pondělí a středu od 07.00 do 12.00 a od 12.30 do 15.00. V úterý, čtvrtek a pátek je ambulance v provozu od 07.00 do 12.00. Ceník očkovacích vakcín najdou lidé na internetových stránkách nemocnice www.kntb.cz.