ODS musí jít do krajských voleb jednotná, apeluje Nečas

ZLÍN - Občanská demokratická strana musí jít do krajských voleb silná, jednotná a s jasným programem, apeloval premiér Petr Nečas (ODS) v sobotu na regionální ideové konferenci strany ve Zlínském kraji. Současně straníkům vysvětloval razantní úsporná opatření.

Nečas se zde opřel do opozice, ČSSD totiž nyní drží všechny hejtmanské posty. „Silnice se samy neopraví, hejtmani ČSSD buď problémy řešit neumí, nebo nechtějí. ODS musí být silnou stranou, která je schopná zajistit občanům na komunální úrovni standard, který si občané zaslouží a na který mají právo,“ řekl Nečas.

Apeloval na straníky, aby pochopili současná úsporná opatření. „Pokud se nechceme dostat na úroveň problémů Řecka, na něž ODS dlouhodobě upozorňuje, musíme pamatovat na tradice našich předků, jako jsou spořivost a hospodárnost. Jinak se dostaneme do problémů,“ řekl Nečas. Proto musí vláda vzhledem k demografickému vývoji uskutečnit reformu penzijního systému a zdravotnictví. „Naše reformy mají samozřejmě své politické náklady. Kroky, které činíme, jsou nutné, nikoli krátkozraké,“ uvedl premiér.