Zlínská ODS zahájila v Luhačovicích výběr kandidátů pro stranické primárky

LUHAČOVICE - O národní inovační strategii a rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury pro následující rok diskutovali v sobotu v Luhačovicích na Zlínsku špičky ODS s řadovými členy zlínského regionálního sdružení. Sami zlínští občanští demokraté pak zahájili i výběr svých kandidátů pro krajské volby.

Jmenné seznamy kandidátů na regionální politické funkce by měly být hotovy ještě v průběhu tohoto podzimu. „Definitivní podobu kandidátky pak schválí regionální sněm v lednu příštího roku,“ řekl agentuře Mediafax krajský šéf zlínských občanských demokratů a vicehejtman Libor Lukáš.

S účastníky ideové konference přijeli do Luhačovic diskutovat o regionálních rozměrech své politiky předseda vlády Petr Nečas a ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek; o prioritách ODS v ochraně životního prostředí pak spolustraníky informoval ministr Tomáš Chalupa.

Starostům a místostarostům za ODS přivezli vládní straničtí bossové informace, které pro ně vyplývají z dokumentů schválených vládou v tomto týdnu. Klíčovými body luhačovického setkání se podle Lukáše stala diskuse o rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury, který mimo jiné umožní i dostavbu silnice I/49 mezi Malenovicemi a Otrokovicemi. „Mluvilo se také o koncepčním dokumentu týkající se národní inovační strategie – obě věci jsou pro rozvoj zlínského regionu velmi důležité,“ doplnil vicehejtman.

Ideová konference v Luhačovicích navázala na sérii pracovních setkání členů ODS, z nichž to poslední bylo jednání starostů a primátorů v Brně před třemi týdny. ODS tím podle krajského šéfa Lukáše potvrzuje, že je standardní a pevně strukturovanou a demokratickou stranou, kde se představy o řešení problémů měst, obcí i celé země řeší v diskusi a jednáním, „nikoliv bezobsažným mentorováním na náměstích, které jsme museli sledovat coby diváci v minulých týdnech ve Zlíně i v Praze“.

„Experimentování stran nových politických mágů mají lidé už plné zuby,“ řekl s narážkou na parlamentní politiku TOP 09 a Věcí veřejných Lukáš. „Je čas se vrátit z pouhého marketingového pojetí služby veřejnosti ke standardní trpělivé a poctivé práci,“ dodal.