Slovácké divadlo se rozhodlo pokračovat s muzikálem Donaha! I v příštím roce

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo v Uherském Hradišti se rozhodlo obnovit autorská práva k muzikálu Donaha!, díky čemuž se bude muzikál hrát i celý příští rok. Původně přitom měl končit, protože divadlu vyprší v prosinci autorská práva, agentuře Mediafax to v pondělí oznámil mluvčí divadla Josef Kubáník.

Muzikál uvádí Slovácké divadlo šest a půl roku a je stále vyprodaný. „Úvahy o tom, že Donaha! skončí, pramenily z toho, že nám v prosinci vyprší autorská práva a jejich obnovení není levnou záležitostí. Zvažovali jsme, jestli je prodloužit, nebo se s titulem rozloučit. Rozhodujícím faktem se nakonec stala návštěvnost. Muzikál je stále vyprodaný a bylo by od nás nefér, kdybychom jen kvůli vlastním úsporám diváky o jejich oblíbenou hru připravili. Proto ji budeme hrát po celý příští rok,“ podotkl Kubáník. Když se diváci dověděli, že má muzikál končit, doslova divadlo zavalili prosbami o další uvádění.

S prodloužením autorských práv nyní souvisí i složité domlouvání termínů s představitelem jedné z hlavních rolí Miroslava Zavičára, který je už čtvrtým rokem členem Klicperova divadla v Hradci Králové. „Kolega Zavičár má ve svém domovském divadle spoustu závazků, ale slíbil nám, že na Donaha! si čas udělá,“ doplnil Kubáník. Nicméně jednu komplikaci budou muset divadelníci vyřešit. Je jí představitel syna hlavní postavy, kterou hraje Tomáš Šulaj. „Kluci strašně rychle rostou a když už přerůstají divadelnímu tatínkovi přes hlavu, je načase je vyměnit,“ vysvětlil Kubáník s tím, že v postavě se už vystřídali čtyři malí herci. Nyní v divadle hledají představitele další.

Donaha! je nejúspěšnějším hudebním titulem v celé historii Slováckého divadla. Má za sebou přes 90 vyprodaných repríz, vidělo jej téměř 35 tisíc diváků a posbíralo několik cen. Například Tomáš Šulaj získal prestižní Thálii. Muzikál už viděla i řada známých osobností – Jan Přeučil, Květa Fialová, Veronika Žilková, Jan Svěrák či Martin Stropnický. Nejbližší repríza Donaha! je naplánovaná na 18. listopadu. Vstupenky se začínají prodávat od 10. října.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x