Valašskomeziříčská knihovna opět vyhlásila amnestii

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská knihovna se opět připojila k celorepublikové akci Týden knihoven a od pondělí do soboty si připravila několik akcí, včetně tradiční amnestie. Agentuře Mediafax to sdělila Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

„Je již tradicí, že se v tomto týdnu mohou lidé u nás bezplatně zaregistrovat nebo v rámci amnestie vrátit upomínané knihy bez placení poplatků z prodlení,“ podotkla zástupkyně ředitelky Pavla Holmanová.

Převážně pro dospělé čtenáře se pak v úterý 4. října v 18 hodin uskuteční přednáška týkající se numerologie. Několik zábavných programů je ale určeno i dětem. „Pro Rytíře řádu čtenářského bude určena čtvrteční beseda se spisovatelkou Ivonou Březinovou na téma Jak vzniká kniha a jak se stát spisovatelem,“ upřesnila Holmanová.

V pondělí odstartují knihovníci na dětském oddělení a na pobočce Z. Fibicha výpůjčky kouzelných tématických kufříků, které nebudou časově omezené. „Do barevných kufříků zabalíme nejen knihy, ale i didaktické pomůcky, hračky a společenské hry přizpůsobené věku a zájmu dítěte,“ konstatovala zástupkyně ředitelky. Témat je hned několik. „S kufříky se děti podívají například do pravěku, vydají se na Honzíkovu cestu, budou zkoumat lidské tělo nebo se seznamovat s písmenky a číslicemi či s dopravními prostředky,“ upřesnila Holmanová. Například kufřík Začínáme číst a počítat obsahuje pět knih, a to Medvědí příběhy, Hrajeme si s abecedou, Medvídek Bruno, Počítání s obrázky a Obrázková abeceda, která obsahuje i magnetky. Tituly jsou doplněny jazykovou hrou Mistr slova, pexesy Abeceda a Počítáme s krtkem, počítadlem, hracími kostkami a výukovým CD Slabikář – chytré dítě. Kufříky se budou půjčovat proti podpisu rodičů. „Aby to dospělým nebylo líto, na jejich oddělení budeme půjčovat tématické plátěnky s fantasy literaturou a s tituly o Valašském Meziříčí,“ uzavřela zástupkyně ředitelky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x