Gambrinus liga, 9. kolo: 1. FC Slovácko – FK Baumit Jablonec 1:0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Slovácka zvítězili v pondělní dohrávce 9. kola Gambrinus ligy na domácím trávníku nad Jabloncem 1:0 díky záložníkovi Vlastimilu Daníčkovi, který se v 73. minutě radoval z premiérové trefy v kariéře. V dresu hostů vyšel naprázdno po sedmi střelecky úspěšných duelech kanonýr David Lafata.

Slovácko s pěti neprohranými duely v řadě vsadilo proti ofenzivnímu Jablonci na pozornou obranu. Trenér Soukup vyztužil záložní řadu o pátého hráče Daníčka, takže na hrotu se bil osamocený dlouhán Došek. Defenzivní taktika domácím vycházela, protože Severočeši se jen těžko dostávali k šestnáctce soupeře.

Přesto mohli jít v 17. minutě do vedení, kdy chyboval obránce Reinberk, jenže Kopic nevyužil Jarolímova vybídnutí a v jasné pozici vysoko přestřelil. Reinberk pak schytal několik ostrých slov od svého gólmana Filipka a ve 26. minutě jej kouč Soukup raději stáhl ze hřiště.

Slovácko se snažilo hrozit z brejků, jenže v koncovce byli domácí neškodní. Jen střela Valenty stále čekajícího na první ligovou trefu v kariéře zaměstnala gólmana Špita, který nadvakrát zasáhl. Vzápětí se na opačné straně dostal míč k Pitákovi, jenže tomu střela nesedla a slabý oblouček Filipko bez potíží zneškodnil.

Po změně stran bylo překvapivě nebezpečnější Slovácko, jehož obrovskou šanci zahodil Daníček. Mladík v sestavě Slovácka nevyužil Pavelkovy nahrávky a trefil vybíhajícího Špita do hlavy. Další nadějný brejk zazdil Pavelka nepovedenou přihrávkou, ovšem v 73. minutě se domácí přece jen dočkali. Došek si sklepl vysoký míč, nádherně se uvolnil přes několik protihráčů a Daníček svou druhou stoprocentní šancí už nepohrdl.

O chvíli později mohl vyrovnat Lafata, který ale napálil pouze tyčku a v nové sezoně vyšel teprve podruhé gólově naprázdno. Český reprezentant tak ukončil svou úctyhodnou šňůru sedmi zápasů, v nichž zaznamenal celkem 13 branek a suverénně vede tabulku střelců.

Fotbalová Gambrinus liga, 9. kolo:

1. FC Slovácko – FK Baumit Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 73. Daníček. Rozhodčí: Mikel – Večeřa, Slavík. ŽK: Kordula, Košút, L. Došek – Loučka, Vošahlík. Diváci: 4458.

Sestavy:

1. FC Slovácko: Filipko – Reinberk (26. R. Mezlík), Trousil, Košút, Kubáň – Pavelka, Daníček, Kordula, V. Valenta (90. M. Poliaček), Ondřejka (87. Fujerik) – L. Došek. Trenér: Miroslav Soukup.

FK Baumit Jablonec: Špit – Eliáš, Pavlík, Zábojník, Jablonský – Kopic (71. Třešňák), Piták (76. O. Vaněk), M. Jarolím (89. Vošahlík), Loučka, Kovařík – Lafata. Trenér: František Komňacký.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x