Záložník Daníček věřil, že rozhodne duel Slovácka s Jabloncem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Premiérová ligová trefa záložníka Vlastimila Daníčka stačil fotbalistům Slovácka k pondělní výhře v 9. kole nejvyšší soutěži nad Jabloncem. Dvacetiletý hráč po vítězném duelu děkoval spoluhráči Liboru Doškovi, který mu na gól nahrál.

Útočník Slovácka se prokličkoval až před Špita a v 73. minutě vybídl Daníčka ke skórování. „Libor to udělal tak skvěle, že jen placírkou stačilo dát balon po zemi,“ poznamenal Daníček.

Hrdinou se mohl stát už na začátku druhé půle, jenže tutovou šanci zahodil, když trefil do hlavy gólmana Špita. „Chtěl jsem to dát kolem nohy po zemi, ale vystřelil jsem nahoru. Špit dobře vyběhl a chytil mi to. Ale před zápasem jsem si věřil, že gól dám. Bavili jsme se o tom na pokoji s Milanem Kerbrem, že dneska rozhodnu. Chtěl bych ten gól věnovat taťkovi nahoru do nebe,“ řekl Daníček.

„Začátek byl sice horší, ale potom jsme se rozjeli a nakonec to přineslo tři body. Můj gól byl jen třešnička na dortu, protože jsme to famózně odmakali,“ dodal záložník Slovácka.

Útočníka Libora Doška těšilo, že Slovácko uspělo proti týmu s nejlepší ofenzivou v soutěži a pošesté v řadě bodovalo. „Zaslouženě jsme vyhráli. Když takto budeme hrát příští týden i proti Plzni, tak budeme mít opět šanci zvítězit. Ale určitě nelítáme v oblacích. Máme sice krásných čtrnáct bodů, ale víme, že za dva tři zápasy to může být naopak,“ tlumil euforii nejlepší hráč domácího celku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x