Valašskomeziříčská radnice se rozhodla šetřit na papírech

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčští zastupitelé se rozhodli ukončit tisk všech podkladů k dalším jednáním, radnice tím ušetří asi 70 tisíc korun.

Iniciátorem návrhu se stal tajemník městského úřadu Josef Matocha. „V návaznosti na zavedení programu, do kterého jsou všechny materiály postupně nahrávány, a nákupu notebooků pro radní a zastupitele jsem navrhl změnu přípravy tiskových podkladů pro další jednání rady a zastupitelstva. Předložil jsem tři varianty,“ vysvětlil Matocha.

Zastupitelé si nakonec odhlasovali variantu omezující se pouze na elektronickou verzi. Možnosti, při kterých by se tiskly všechny poklady jako dosud, nebo by se tiskla pouze takzvaná košilka bez příloh, se nesetkaly s dostatečnou podporou.

„Jsem rád, že hlasování dopadlo takto. Když už nám byly notebooky zakoupeny, nevidím jediný důvod, proč podklady neustále tisknout. Ušetříme nejen finanční prostředky, ale také čas těch, kteří nám materiály tisknou, kompletují a rozváží,“ dodal zastupitel Vlastislav Navrátil (TOP 09).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x