Zloději si v Uherském Ostrohu probourali cestu k bankomatu přes rybářský obchod

UHERSKÝ OSTROH - Škodu kolem milionu korun napáchali neznámí zloději, kteří se rozhodli vykrást v Uherském Ostrohu bankomat, cestu k němu si probourali přes sousedící zeď v rybářském obchodě.

Na krádež se přišlo v pondělí ráno, policisty přivolal majitel prodejny rybářských potřeb. Když totiž přijel k obchodu, uviděl vypáčenou mříž na okně a jedno z oken vysazené. Zloději se tak vloupali do obchodu a v jedné z místností začali rozbíjet zeď, až se probourali do vedlejší místnosti. Dírou ve zdi prolezli k místu, kde stál bankomat. „Za pomocí různého nářadí pak násilím vnikli do bankomatu, z něhož ukradli všechny bankovky, které v něm byly. I s penězi pak prolezli vybouranou dírou do obchodu, oknem ven a přes bránu dvoru pryč,“ popsal Mergental.

Poškozením způsobili škodu okolo půl milionu korun a zřejmě podobnou částku si z bankomatu také odnesli. V rybářském obchodě ještě ukradli látkovou tašku a ze šuplíku několik mincí, které policisté objevili u brány. Kriminalisté už zajistili několik stop a pátrají po pachatelích. Ti jsou podezřelí ze spáchání trestného činu vloupání a poškození cizí věci, za což jim hrozí až osmileté vězení.

„Pokud by měl kdokoliv informace k pohybu podezřelých lidí nebo vozidel u prodejen v Uherském Ostrohu v ulici Ve dvoře v noci na pondělí, ať své informace sdělí na lince 158,“ dodal Mergental.