Uzavírka v Huštěnovicích na Slovácku pomohla zadržet zloděje z Rakouska

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťským policistům se podařilo zadržet zloděje, který v Rakousku ukradl dodávku a několik lodních motorů z jedné z vídeňských loděnic. Ve středu to sdělil policejní mluvčí Aleš Mergental s tím, že k dopadení muže pomohla uzavírka v Huštěnovicích.

Kvůli uzavírce platí v Huštěnovicích zákaz projíždění, který zloděj porušil. Pětadvacetiletý řidič z jedné z pobaltských republik se hlídce prokázal jen občanským průkazem, neměl ani řidičák, ani doklady k autu. Policisté si navíc všimli, že VW Multivan má poškozenou spínací skříňku a zámek na dveřích. V autě pak našli lodní motory.

„Přivolaní kriminalisté začali u rakouských kolegů zjišťovat, odkud motory pocházejí a jestli po autě není vyhlášeno mezinárodní pátrání. Rakouští policisté ale auto v databázi neměli, pro jistotu ale zavolali přímo majiteli vozu do Vídně. Ten nejprve tvrdil, že vše je v pořádku, když ale vyšel před dům, uviděl, že jeho dodávka je pryč. Rakouští strážci zákona pak zjistili, že lodní motory chybějí na člunech a lodích v nedaleké loděnici,“ konstatoval Mergental.

Na muže byl proto vydán evropský zatýkací rozkaz, na jehož základě uherskohradišťští kriminalisté zloděje zadrželi a umístili do policejní cely. Po výslechu ho eskortovali do policejní cely v Brně, kde čeká na rozhodnutí soudu o uvalení vazby a jeho vydání do Rakouska.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x