Obyvatelé Valašského Meziříčí vidí problémy v chybějící infrastruktuře nebo malé regulaci hazardu.

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Občany Valašského Meziříčí trápí řada problémů, z toho nejpalčivějších je 14. Jak informovala ve středu mluvčí města Vendula Králová, mezi nimi jsou chybějící chodníky, obchvaty města nebo mnoho výherních hazardních automatů.

Z veřejné diskuse s mezi zástupci města a občany vyplynulo14 největších problémů města. Kromě nedostatku chodníků, obchvatů města či nedostatečné regulace hazardních automatů vidí lidé jako problém i nedostatečné investice do škol, chybějící zubní pohotovosti, nebo například nízkou podporu sociálního bydlení.

„Z tohoto počtu je však třeba vybrat 10 nejpalčivějších, jež by měly vyplynout z ankety, ve které mohou hlasovat až do 20. října,“ řekla mluvčí radnice.

Dva tisíce anketních lístků bylo distribuováno na vybraná místa ve městě. „Letos poprvé jsme se rozhodli zaslat lístky prostřednictvím školáků jejich rodičům. Doufáme, že návratnost bude velká. Lidé mohou anketu anonymně vyplnit také elektronicky na webových stránkách města v sekci Aktuality nebo přímo na tomto odkazu,“ uvedla projektová manažerka meziříčské radnice Alena Střítezská.

Problémy jsou v anketách řazeny abecedně, nikoli podle důležitosti. Tu jim dají až občané na základě hlasování. Každý občan města může označit dva problémy. „Navíc jsme připojili prázdnou kolonku pro případ, že mezi 14 problémy není pro tázaného ten nejdůležitější,“ dodala Alena Střítezská.

Sběrnými místy se pro tištěné dotazníky staly schránky Fóra 2025, které jsou umístěny u vchodů do městského úřadu na ulicích Soudní a Zašovská a současně ve vestibulu radnice (vchod z náměstí). Další schránky byly dovezeny do Informačního centra sídlícího v Sýpce, Městské knihovny, která se nachází na ulici Masarykova, a do prodejny Kaufland.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x