Zlínský soud udělil za znásilnění nezletilé dcery otcem podmínečný trest

ZLÍN - Krajský soud ve Zlíně udělil ve čtvrtek 41letému muži tříletý trest s pětiletou podmínkou a a protialkoholní ambulantní léčbu za znásilnění jeho tehdy 14leté dcery. Případ se stal na přelomu února a března loňského roku v restauraci v Cetechovicích na Kroměřížsku.

Rozsudek je pravomocný, státní zástupce i obhájce se vzdali možnosti odvolání. Oba vzhledem k okolnostem totiž navrhovali trest při dolní hranici trestní sazby, nebo podmínku.

Osudného dne měl 41letý muž přespat se svou tehdy 14letou dcerou v hostinci, protože předtím požil alkohol a nemohl po výletě usednout za volant. Oba spali na jedné posteli a muž začal dceru nejprve osahávat, pak ji líbal a následně ji strkal prsty do přirození.

Dívka, které je dnes 16 let, se později svěřila své kamarádce a taky starší sestře. Díky tomu se o případu dozvěděla policie. Sám otec se k činu doznal, ovšem s tím, že neví, co se s ním stalo.

„Strašně toho lituji a stalo se to asi jen proto, že jsem byl opilý. Jinak by se to rozhodně nestalo. Nevím, proč jsem to udělal,“ uvedl před soudem muž, který se doma stará o svou těžce nemocnou ženu, trpící roztroušenou sklerózou. Muž je ale řadu let závislý na alkoholu.

Znalkyně u soudu řekla, že na základě sexuologického vyšetření netrpí muž sexuální deviací, nicméně má velmi silné sexuální libido a je vzrušivý na mnoho podnětů.

U soudu vypovídala také poškozená dívka, která si ale vymínila kvůli studu vypovídat bez účasti otce. Na dotaz soudce Radomíra Koudely, zda chce, aby za čin otec skončil ve vězení, řekla, že kvůli matce ne. Dívka také uvedla, že když se s tím, co jí otec provedl, svěřila starší sestře, ta se jí svěřila s tím, že má podobnou zkušenost. Ani na to si ale muž nepamatuje. Protože to ale není předmětem obžaloby, soud se tím nezabýval.

„Nevěřím tomu, že by to manžel udělal. Žijeme spolu už 21 let a nezdá se mi, že by byl takový. O rodinu a o mne se stará dobře,“ uvedla žena obžalovaného muže.

Ke slovu se dostali také znalci z oboru psychologie a psychiatrie, kteří poškozenou dívku označili za osobnost, která si ráda vymýšlí, ráda přehání a k mužům se chová vyzývavě. Jelikož se ale její otec k činu sám doznal a projevil lítost, není zřejmě pochyb, že se čin skutečně stal.

Před soudem také zaznělo, že dívka ještě předtím, než jí bylo 15 let, měla přítele, se kterým vedla běžný sexuální život. Uvedla také, že zážitek s otcem jí byl sice nepříjemný, ale nezanechal na ní žádné trauma.

Dívka je od doby, kdy případ převzali policisté, ve výchovném ústavu. O svěření do péče chtějí nyní požádat její příbuzní – strýc s tetou.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x