Uherskohradišťští kriminalisté objevili na dvoře starého domu marihuanu za nejméně milion

OSTROŽSKÁ NOVÁ VES - Marihuanu v hodnotě nejméně jeden milion korun objevili uherskohradišťští kriminalisté na dvoře starého domu v Ostrožské Nové Vsi. Ve čtvrtek to řekl policejní mluvčí Aleš Mergental.

O pachateli, který měl na Uherskoostrožsku pěstovat a prodávat marihuanu, věděli kriminalisté od léta. Ve středu provedli v domě podezřelého domovní prohlídku a na dvoře se museli doslova prodírat rostlinami marihuany. Některé z nich dosahovaly výšky přes dva metry. „Před zraky dvaatřicetiletého pěstitele policisté odřezali 29 rostlin. Další jednu pak objevili v kuchyni, kde ji už pěstitel sušil. Kdyby stačil úrodu prodat, získal by nejméně milion korun,“ podotkl Mergental.

Zajištěné rostliny jsou podle policistů zdařilými výpěstky kultivovaných odrůd jako například Blueberry, El-Nino nebo Train. „Tyto odrůdy jsou vyhledávány pro větší obsah THC. Jejich semena si muž nakupoval přes internet. Jde o dlouhodobě nezaměstnaného muže, podle zjištěných informací ale nouzí netrpí. Kriminalisté zjistili, že podezřelý muž měl prodávat marihuanu v uherskohradišťském regionu, ale prověřují i to, že ji měl až v dávkách kolem jednoho kila prodávat do Prahy,“ doplnil Mergental.

Muž byl již v minulosti trestaný za výrobu a distribuci drog. V současnosti je podezřelý za spáchání trestných činů nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a z přechovávání těchto látek, za což mu ze zákona hrozí až rok vězení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x