Zlínští záchranáři se budou kvůli agresivním pacientům učit sebeobraně

ZLÍN - Kurz sebeobrany budou absolvovat zájemci z řad zlínských záchranářů, kvůli agresivním pacientům jim proškolení nabídli zlínští strážníci. Oznámila to mluvčí Městské policie Zlín Šárka Škubalová.

Počet agresivních pacientů se podle mluvčího krajských záchranářů Petra Olšana neustále zvyšuje. „Myšlenkou kurzu je pomoci záchranářům čelit těmto útokům. Zatím projevilo zájem o kurz asi 12 lidí,“ podotkl Olšan.

V rámci kurzu se zdravotníci naučí nejen základům sebeobrany, ale také získají poznatky, jak konfliktním situacím předcházet.

„Důraz budeme klást také na zvyšování jejich psychické odolnosti vůči eskalujícímu agresivnímu chování. Nemalá část výuky je věnována koordinované práci v týmu i ve spolupráci se strážníky,“ konstatovala Škubalová.

Podle Olšana se záchranáři snaží ke konfliktním situacím při své každodenní činnosti přivolat primárně strážníky. „Mnohdy se ale stane, že strážníci nemohou vyjet na pomoc a zdravotníci musejí nepříjemné situaci čelit sami. Kurz by jim měl v tomhle ohledu pomoci,“ dodal Olšan.

Kurz spočívá v deseti výukových blocích, přičemž každá lekce trvá hodinu a půl. Záchranáři se budou sebeobraně učit v tělocvičně Městské policie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x