Policie dále marně hledá mladou ženu ze Vsetínska s amputovanou nohou, schizofrenií a epilepsií

ÚSTÍ U VSETÍNA - Policisté v neděli pokračují v rozsáhlém pátrání po devětadvacetileté invalidní schizofreničce Andree Valentové z Ústí u Vsetína. Mladá žena je zbavena svéprávnosti a trpí i posttraumatickou epilepsií, řekla agentuře Mediafax vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

„Prověřujeme veškeré nemocnice a zdravotnická zařízení, pátráme po hospodách, restauracích a ubytovnách, ptáme se po známých,“ řekla Javorková. Dodala, že zmizelá žena neměla nikdy v minulosti sebevražedné sklony, policisté ani rodina se proto prvoplánově nedomnívají, že by žena odešla někam do ústraní skončit se životem.

Devětadvacetiletou Andreu pohřešuje její otec už od středečního odpoledne, kdy mu ve Vsetíně utekla při zastavení z auta. „Jelikož už žena v minulosti několikrát odešla z domu, oznámil otec zmizení dcery až v pátek odpoledne. Doufal totiž, že se vrátí, jako tomu bylo v předešlých případech,“ řekla mluvčí.

Mladá žena je podle policistky zbavená svéprávnosti, trpí schizofrenií a posttraumatickou epilepsií. Je asi 175-178 cm vysoká, má střední postavu, krátké plavé blond vlasy. Při chůzi drží tělo hodně dopředu. Má amputovanou pravou nohu od kolene dolů. Zezadu na krku má tetování štíra o velikosti pěti centimetrů. „Někdy mluví hodně rychle a špatně vyslovuje. Silně se jí třesou prsty na rukou,“ řekla Javorková.

Andrea Valentová by měla mít oblečenou světlou mikinu s pruhovanou kapucí, světle modré rifle a hnědé tenisky. Na krku má v pověšený v pouzdře mobilní telefon Nokia, který je však nedostupný. „Kdo by pohřešovanou dívku někde spatřil, ať neprodleně informuje policisty, a to buď na bezplatné lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně,“ požádala Javorková o spolupráci veřejnost.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x