Toulací anabáze skončila. Pohřešovaná mladá žena z Valašska se vrátila domů

Zdravotnická i restaurační zařízení, ale také diskotéky a zábavní podniky. Tam i na řadě dalších míst hledali od čtvrtka policisté ze Vsetínska devětadvacetiletou Andreu Valentovou z Ústí u Vsetína. Ta utekla už minulou středu otci ve Vsetíně přímo z auta. Žena trpí řadou zdravotních problémů, je mimo jiné zbavena svéprávnosti.

Pátrání „utnula“ sama pohřešovaná. V neděli pozdě večer se sama přihlásila na policii ve Vsetíně. „Pak si ji po vyrozumění odvezl otec domů,“ sdělila zpravodajskému webu Zlin.cz mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Jde o notorickou útěkářku. Tentokrát tvrdí, že se ubytovala v jednom ze vsetínských penzionů. „Výslech netrval dlouho, okolnosti ještě prověříme, důležité je, že se vrátila. V minulosti ji policisté našli v Praze, jindy zase ve Frenštátě,“ doplňuje okolnosti případu, který docela zbytečně zaměstnal desítky mužů a žen v uniformách Javorková.

Útěkářky jsou na Valašsku „rozšířeným“ druhem. Jen v poslední době zaměstnaly tři mladé dívky Lucie, Barbora a Sabina při opakovaných útěcích policisty v širokém okolí. Zatím se vždy samy vrátily domů. Případ postižené Andrey z Ústí je ovšem poněkud odlišný právě jejím zdravotním stavem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x