Agresivní skupina napadla na Vsetínsku pořadatele diskotéky, zraněný muž skončil v nemocnici

BYSTŘIČKA  - S těžkým zraněním skončil v nemocnici devětadvacetiletý pořadatel diskotéky v Bystřičce na Vsetínsku, kterého napadla agresivní skupina. Jeden z útočníků udeřil muže několikrát tyčí do hlavy a obličeje, sdělila v pondělí vsetínská policejní mluvčí Lenka Javorková.

Incident se stal o víkendu v restauraci v Bystřičce. „Konala se tam diskotéka, kterou narušil příchod nevhodně se chovajících opilých mužů. Ti se snažili vyvolávat konflikty, ale jeden z organizátorů je vyvedl s tím, že už je nepustí,“ uvedla Javorková.

Po chvíli se muži vrátili v posile a s dřevěnými tyčemi. „Jeden z nich rozbil osvětlovací lampu u restaurace. Dva pořadatelé se snažili zabránit dalším výtržnostem. Útočník zezadu chytil jednoho z pořadatelů a druhý mu nastříkal do obličeje pepřový sprej. Potom ho udeřil několikrát tyčí do hlavy a obličeje,“ řekla mluvčí.

Skupina utekla do nedaleké chatky, kde je později zadržela policie. Trojice mužů ve věku 32, 32 a 21 let čelí obvinění z trestného činu výtržnictví, za což zákon ukládá dva roky vězení. „Dvaatřicetiletý muž se ještě bude zodpovídat z těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Za to může jít až na deset let do vězení,“ dodala Javorková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x