Ve Vsetíně vypukne Krajský veletrh programů a aktivit

VSETÍN  - V pořadí osmý Krajský veletrh aktivit a programů na podporu vzdělání a výchovy na školách a v neziskových organizacích ve Zlínském kraji odstartuje v úterý ve vsetínském Muzeu regionu Valašsko. Za organizátory to uvedla Michaela Mitáčková.

Veletrh začne od devíti hodin a nabídne příležitost vidět a zažít praktické ukázky výukových a vzdělávacích programů, projektů a projektových dnů. Některé organizace předvedou také různé soutěže a další aktivity, které lze zařadit do školní výuky i pro zájmové vzdělávání. Na stáncích se objeví také nejrůznější publikace, pomůcky a další výukové materiály. „ Představeny budou i tradiční řemesla, bio produkty a výrobky od místních pěstitelů nebo výrobky a zboží označené značkou Fair Trade,“ přiblížila předsedkyně pořádajícího sdružení Líska Iva Koutná.

Lidé si budou moci zakoupit také biopotraviny, výrobky Tradice Bílých Karpat nebo textilní hračky. Na místě bude možnost objednat si výukové programy či nejrůznější publikace. Přijímat se budou i přihlášky na vzdělávací programy či exkurze.

Na akci se pedagogům, zástupcům neziskových organizací, státní správy a dalších institucí představí střediska ekologické výchovy, ekoporadny, školy a také další instituce. Kromě úvodních prezentací jsou naplánovány i praktické ukázky, část exkurze bude směřovat i do terénního střediska Hájenka Semetín, které patři Alcedu – Středisko volného času ve Vsetíně.

Pro zájemce bude navíc na veletrh vypraven speciální autobus, který pojede na trase Uherské Hradiště – Vsetín a zpět, přes Zlín a Vizovice. Akce potrvá do 15 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x