Druhá etapa opravy vsetínského náměstí si vyžádá dopravní omezení

VSETÍN  - Ve Vsetíně začala druhá etapa rekonstrukce náměstí Svobody a práce si vyžádají různá dopravní omezení v ulici Žerotínova a Tyršova. Informovala o tom imluvčí vsetínské radnice Jana Čadová. Práce by měly skončit přibližně v polovině prosince. Termín dokončení však ještě může ovlivnit počasí.

Druhá část rekonstrukce náměstí Svobody je rozdělena na několik etap. První si vyžádala uzávěru Žerotínovy ulice od křižovatky se Smetanovou ulicí po vyvýšený přechod pro chodce u hotelu Vsacan. Během ní bude předlážděna část Žerotínovy ulice, parkoviště po obou jejích stranách i chodníky před prodejnami. Součástí této etapy je i rekonstrukce chodníku před Masarykovým gymnáziem. „Chodník kolem hotelu Vsacan zůstane po tuto dobu pro chodce přístupný,“ uvedla starostka Iveta Táborská (ODS).

Druhá etapa prací, která by měla být realizována na přelomu října a listopadu, přinese uzávěru Žerotínovy ulice od vyvýšeného přechodu pro chodce po její křížení s ulicí Tyršovou, včetně uzávěry části této křižovatky. Naplánováno je předláždění silnice a chodníku před prodejnami, které bude spojeno s jeho zúžením a zbouráním dosavadní zídky. V místě vznikne dalších 22 parkovacích stání. V plánu je také rekonstrukce chodníku kolem hotelu Vsacan.

V poslední etapě se dočká předláždění Tyršova ulice od křižovatky u gymnázia po přechod pro chodce u tržnice. „V rámci uzavírek budou alternativně vyznačeny objízdné trasy po ulicích Tyršova, Na Plavisku, Smetanova a U Hřiště. I přes uzávěru Žerotínovy a později Tyršovy ulice zůstanou zastávky městské hromadné dopravy i nadále zachovány na Dolním náměstí,“ doplnila starostka.

Kromě zmíněných úprav je součástí projektu také odvodnění komunikací a instalace nového veřejného osvětlení včetně osvětlení přechodů pro chodce.

Druhá etapa rekonstrukce náměstí si vyžádá celkem 9,2 milionu korun, přičemž 85 procent z této částky pokryje evropská dotace. Po dokončení prací budou moci řidiči na nových parkovištích parkovat po dobu pěti let zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x