Policisté prověřují podivné úmrtí dvou manželů z Kroměříže

KROMĚŘÍŽ - Okolnosti úmrtí dvou osmaosmdesátiletých manželů z Kroměříže prověřují v těchto dnech zlínští kriminalisté. V úterý to oznámil policejní mluvčí Aleš Mergental.

Manželé podle všeho zemřeli uplynulou neděli, tehdy je v rodinném domě bez známek života objevila jejich příbuzná. „Oba byli ve špatném zdravotním stavu a zanechali po sobě dopis na rozloučenou. To svědčí o tom, že se rozhodli ke společnému odchodu ze života,“ podotkl Mergental.

Kriminalisté našli v domě také peníze. „Můžeme tak vyloučit násilné okolnosti ze strany cizích pachatelů. Krajští kriminalisté úmrtí vyšetřují jako dvojitou sebevraždu s podezřením na spáchání vraždy a následné sebevraždy,“ dodal Mergental. Případem se zabývá i krajské státní zastupitelství. „Mohu potvrdit, že dozorujeme vyšetřování z podezření ze zvlášť závažného úmyslného násilného trestného činu, kdy pravděpodobný pachatel je mrtev,“ doplnil krajský státní zástupce Roman Kafka.

Podle informací agentury Mediafax měla žena v těle bodnou ránu. Jejich odchod by údajně naplánován do posledního detailu, manželé si například nachystali veškeré doklady a podobně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x