Litevští studenti ve Zlíně: Fandit budeme našim, favority zápasu v Kaunasu jsou ale Češi

Fotbalový Den D, hodina H jsou tady. Češi se musí poprat v Litvě o to, jestli vůbec proklouznou do baráže na EURO 2012. Večer se určitě zaplní i sportovní bary a hospůdky u nás v kraji. „K nám chodí fotbaloví fandové tradičně v hojném počtu, čekáme je i dnes, když postoupíme, můžou se jako vždy těšit na nějaké to pivo zdarma,“láká majitel jedné z tradičních sportovních bašt Drahomír Juřena.“Doma to není ono, určitě se s kamarády vydám fandit do oblíbené hospůdky, věřím, že vyhrajeme a do baráže postoupíme,“ těší se Zlíňan Petr Polák.

„Rád se podívám s kamarády u mě doma, důvěřuji především  málem střelecky ztracenému synovi Milanu Barošovi, věřte nebo ne, ale dnes cítím v kostech, že dá dva góly a své kritiky umlčí,“ nemůže se dočkat Jiří Novač ze Stupavy. „Když postoupí kluci i z baráže, mají u mne litr vynikající slivovice z ekologicky nejčistšího koutu Moravy,“ motivuje na dálku českou jedenáctku do Kaunasu bývalý vynikající brankář.

Litevci po výborném vstupu do kvalifikace, kdy porazili náš tým v Olomouci 1:0, svoji velkou šanci následně v dalších utkáních propásli. Ale i ve Zlíně budou mít kupodivu své fanoušky. Mezi stovkami cizinců studuje na zlínské Univerzitě Tomáše Bati i trojlístek Tadas, Ugné a Rúta. „Jasně, že budeme fandit na dálku našim,“ ujímá se slova studentka Fakulty multimediálních komunikací Ugné. Je přímo z Kaunasu, kde se zápas odehraje, o to se na stadion ve svém městě vrátí v myšlenkách raději. Její optimismus ale mírně chladí kamarádka Rúta, která se na univerzitě ve Zlíně věnuje studiu polymerů na Technologické fakultě. “Zápas bude stoprocentně napínavý a zajímavý, ale Češi mají větší motivaci a to se projeví, myslím, že u nás těsně zvítězíte, nejspíš 1:O,“ loučí se s úsměvem a přáním hodně úspěchů v baráži.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x