České olympioniky oblečou švadleny z Valašska

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Část kolekce pro Český olympijský tým vznikne v rukou švadlen valašskomeziříčské firmy Arbis. Informovala o tom Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Přestože do XXX. letní olympiády v Londýně zbývá ještě necelý rok, firma už v těchto dnech zahájila produkci několika konkrétních modelů. Část kolekce pro české olympioniky připravuje tuzemská značka sportovního oblečení Alpine Pro a výhradním výrobcem v České republice je právě valašskomeziříčská firma Arbis.

„V našich provozech vyrobíme v průběhu šesti týdnů 1200 lehkých strečových bund ušitých každému olympionikovi na míru. Tato část kolekce, která zahrnuje kromě kompletní výbavy oblečení například i kufry a mnohé další doplňky, je jediná, která se bude zhotovovat v České republice,“ řekl Josef Kalus, majitel firmy Arbis.

Lukrativní zakázce se bude věnovat asi 20 šiček. „Bude to náročná práce, ale věřím, že očekávání firmy Alpine Pro opět nezklameme,“ podotkl majitel firmy. V měsících prosinec a leden se bude oblečení testovat a do tohoto procesu zapojí tuzemská dodavatelská firma i známé české sportovce. „Před dvěma lety naše oděvy testovali například krasobruslař Tomáš Verner, bývalá lyžařka Kateřina Neumannová nebo veslař Ondřej Synek,“ konstatoval Kalus.

Mezi sportovci, kteří budou reprezentovat naši republiku na letní olympiádě v Londýně, bude i valašskomeziříčský rodák, tenista Tomáš Berdych. „Doufáme, že s výrobky z naší produkce bude spokojen,“ poznamenal majitel firmy.

Kolekce, kterou čeští reprezentanti představili na zimní olympiádě v kanadském Vancouveru v roce 2010, byla velmi kladně hodnocená. Valašskomeziříčská firma k ní přispěla například mikinami, termoprádlem a čepicemi. „Pro olympioniky jsme ušili okolo 450 kompletů. Zbývající část produkce směřovala do obchodní sítě firmy Alpine Pro. Trvalo pouze pár dnů, než byla sportovními fanoušky zcela vyprodána,“ doplnil majitel firmy. Při sledování olympiády si na práce jeho zaměstnanců podle svých slov vzpomněl několikrát. „Když jsem viděl například rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou oblečenou do mikiny zhotovené v naší firmě při přebírání medailí na nejvyšším stupínku, byl jsem pyšný jako Čech za její výkon, i jako majitel firmy za skvěle odvedenou práci,“ dodal Josef Kalus.

Opětovné získání zakázky vzali zaměstnanci a vedení firmy symbolicky i jako dárek k 20. roku založení firmy. „Při této příležitosti jsme rozšířili a zrenovovali firemní prodejnu, vybudovali bezbariérový vstup, upravili pracovní dobu a v jeden den uspořádali pro zaměstnance a jejich děti zábavné odpoledne,“ uzavřel majitel firmy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x