Valašskomeziříčská radnice zakládá Klub přátel Čačaku a Srbska

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla posunout dál šestileté partnerství se srbským městem Čačak a založit Klub přátel Čačaku a Srbska. Ve středu o tom informovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Slavnostní akt chystá město na středu 19. října ve 14 hodin v historické zasedací místnosti.

Účast přislíbili starosta města Čačak Velimir Stanojevič, velvyslankyně Srbské republiky v ČR Maja Mitrovič, poslanec Evropského parlamentu Jaromír Kohlíček, členové poslanecké sněmovny PČR Kateřina Konečná (KSČM) a František Novosad (ČSSD) a valašskomeziříčský starosta Jiří Částečka (ODS) s místostarostou Jiřím Pernickým (nez.).

„Posláním Klubu bude popularizovat a propagovat Čačak jako naše partnerské město a Srbsko, šířit informace o společenském a kulturním dění v Čačaku a Srbsku a o událostech ve Valašském Meziříčí a v České republice. Dále pracovat s dětmi a mládeží, spolupracovat s neziskovými organizacemi a propagovat právnické a fyzické osoby, které podporují aktivity Klubu,“ vysvětlil tajemník městského úřadu Josef Matocha.

Řádným členem Klubu se může stát každý občan kterékoli země EU starší 16 let, který podá písemnou přihlášku na adresu Klubu nebo na Valné hromadě Klubu.

V roce 2005 se valašskomeziříčským partnerským městem stalo i bulharské Sevlievo. O tři roky později byl založen Klub přátel Sevlieva a Bulharska. Ten čítá na 60 členů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x