Útulkoví psi hlídají zlínské autobusové zastávky

ZLÍN – Projekt Němá tvář pod vedením studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati má své Citylighty. Ty zobrazují tři obyvatele Zlínského útulku pro zvířata, Vršava.  Cílem bylo zvýšit zájem o adopci útulkových zvířat. Prohlédnout si je můžete v měsících říjnu, listopadu a prosinci na 15 autobusových zastávkách ve Zlíně a okolí.

Citylighty vznikly ve spolupráci s Odborem životního prostředí a zemědělství města Zlína, společnostmi EuroAWK a Matchball. „Samotná realizace nebyla úplně bez komplikací. Hlavní potíží byl samotný objektiv, který se pejskům nijak zvlášť nezamlouval“, uvedla manažerka projektu Tereza Vojáčková. Nakonec tým studentů komplikace překonal a s výsledkem je velice spokojen.

Jedním z hlavních aktérů je vlčák Jack, který se stal ikonou zlínského útulku. Jack se dostal do útulku před několika lety se zlomenou tlapkou a i přes svou úžasnou povahu stále nenašel novou adoptivní rodinu. Tou prozatímní jsou mu zaměstnanci útulku na Vršavě, kteří si jej přímo zamilovali. Pokud útulek na Vršavě navštívíte, jistě bude právě Jack první, který Vás přátelsky přivítá.

Projekt Němá tvář funguje již několikátým rokem a jeho primární náplní a cílem je pomoc a zviditelnění Zlínského útulku pro zvířata, Vršava. Dále se projekt snaží zvýšit povědomí veřejnosti o adopci zvířat z útulku. V minulých letech uskutečnili studenti mnoho akcí pro veřejnost, které se setkaly s pozitivním ohlasem. Za zmínku stojí loňská jarní akce s názvem Útulkové jaro. Ta zahrnovala již tradiční venčení útulkových psů doplněné doprovodným programem a nově vystoupení cvičitelky dogdancingu na Náměstí míru v rámci Dne Země, akce pořádané městem Zlín. Letos studenti připravují další zábavné akce, o nichž budou zájemci zavčas informování.

Veškeré aktuality můžou zájemci sledovat na webových stránkách www.nematvar.utb.cz či na Facebooku.