Dlužníci ze vsetínské Poschle nezaplatili městu dluh, hrozí jim vystěhování

VSETÍN  - Obyvatelé ze vsetínské čtvrti Poschla měli městu do konce září uhradit dluh na nájemném a službách ve výši 730 tisíc korun, zatím ale město obdrželo jen necelých 400 tisíc korun. Jak řekla ve středu mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová, dlužníkům hrozí soudní vystěhování.

Nájemníci v 53 bytech na Poschle uhradili k poslednímu září asi 392 tisíc korun z dlužných 730 tisíc korun. Částka se ještě bude podle Čadové měnit, protože město ještě neobdrželo platby prostřednictvím SIPO nebo úhradou ze sociálních dávek. Konečný stav úhrad tak bude znám ke konci října.

„Z 53 nájemníků nesplácí dluh a ani nepodepsalo splátkový kalendář sedm nájemníků, všem tedy hrozí vystěhování na základě soudního rozhodnutí. Do dnešního dne byla vystěhována jedna rodina z lokality Poschla a u pěti dalších dojde k vyklizení bytu na základě soudního rozhodnutí,“ uvedla I. místostarostka města Květoslava Othová (KDU-ČSL).

V první polovině měsíce ledna 2012 vyprší platnosti nájemních smluv s exekutorským zápisem, včetně stanovené lhůty pro předání bytu, a teprve po tomto termínu bude znám konečný počet dalších možných vyklizení bytů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x