Fotbalové Slovácko otestuje Plzeň před Barcelonou

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Městský stadion Miroslava Valenty a pak hned NouCamp v Barceloně. Fotbalisté úřadujícího mistra Viktorie Plzeň hrají v desátém kole Gambrinus ligy v Uherském Hradišti. V pátek ve 20:15 je čeká šet kol neporažené Slovácko. Příští středu pak věhlasná Barcelona.

Fotbalisté Slovácka bodovali v posledních šesti utkáních v řadě a klubový rekord by rádi vylepšili i po duelu se Západočechy. „Nemám úplně rád výrazy zápas roku, ale určitě se na utkání s Plzní těšíme, protože víme, jakým způsobem se tento tým probojoval do Ligy mistrů a jaké výkony v těchto duelech předváděl,“ uvedl domácí trenér Miroslav Soukup.

Plzeň považuje za jednoho z nejatraktivnějších protivníků v domácí soutěži. Naposledy Slovácko na vlastním stadionu porazilo před reprezentační přestávkou Jablonec, kterému nedovolilo ani jednou skórovat. Také nyní Soukup očekává podporu fanoušků, ktěří budou moci sledovat v týmu soupeře několik českých reprezentantů. „Věřím, že podáme minimálně stejně kvalitní výkon jako proti Jablonci,“ prohlásil kouč Slovácka.

Během pauzy se marodka celku z Uherského Hradiště téměř vyprázdnila. „Kromě Martina Kuncla trénují všichni naplno. Naplňuje se tak předpoklad, že po reprezentační pauze budeme mít většinu kádru k dispozici,“ potěšilo Soukupa.

Plzeňští fotbalisté chtějí úspěšnou šňůru Slovácka ukončit. „Náš nejbližší protivník se oproti začátku sezony zlepšil v defenzivě, vrací se lépe do základního postavení, což dělalo problém i Jablonci. I když nutno říci, že Jablonec měl za bezbrankového stavu také šance a mohl zápas otočit ve svůj prospěch,“ uvedl trenér Západočechů Pavel Vrba.

Jeho celek trénoval v úvodním týdnu reprezentační pauzy dvoufázově. „Tento týden se již připravujeme nejen na Slovácko, ale i na další utkání, která nás čekají. Doufám, že budeme dobře připraveni, a že zápasovou zátěž zvládneme. Slovácko teď jede na úspěšné vlně, a bude na nás, abychom jeho sérii v pátek ukončili.“ dodal Vrba. Po duelu se Slováckem čeká Viktorii ve středu 19. října v základní skupině Ligy mistrů duel na trávníku Barcelony.

1. FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň
(Pátek 14. října, 20.15, Nova Sport)

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x