Společenský dům v Luhačovicích hostí VIII. Ningerovy dny. Na svůj kongres se tam sjeli špičkoví lékaři z oboru ušní, nosní krční

Na jedné straně postrach moderátorů a reportérů. Kvůli výslovnosti. Otorinolaryngologie, tedy lékařský obor zpravidla uváděný jako ušní, nosní, krční. Na straně druhé ale právě jeho poznatků užívají zmínění profesionálové od mikrofonů a kamer nejčastěji. Musejí totiž dbát o svůj hlas.

Do luhačovického Společenského domu se na pátek a sobotu sjíždějí na svůj kongres nejvěhlasnější české kapacity oboru.  V pořadí 8. Ningerovy dny pořádá s Lázněmi Luhačovice a.s také Česká společnost pro otorinolaryngologii, chirurgii hlavy a krku. Tím je napovězen také široký záběr dvoudenního kongresu.

Ve čtyřech tematických blocích se budou věnovat například problémům s nosní neprůchodností, její diagnózou a léčením. Zabývat se budou i aplikací a účinky nosních sprejů v léčebné praxi, onemocnění slinných žláz. Ale v neposlední řadě jsou připraveny i přednášky na téma Balneoterapie hlasových profesionálů.

„Lázně Luhačovice a.s. se i letos podílely na celé řadě setkání lékařských odborníků, ať to byly tradiční Luhačovické dny, Pediatrické dny, anebo například Sjezd společnosti rehabilitační a fyzikální medicíny,“ připomíná jen některá hojně navštěvovaná odborná setkání ředitel Společenského domu Jiří Dědek.

Společenský dům akciové společnosti Lázně Luhačovice je ale místem, kde se koná celá řada dalších odborných akcí. Ne nadarmo sem situovali například v roce 2009 setkání ministrů práce a sociálních věcí zemí Evropské unie. “To byla i vzhledem k měnícím se klimatickým podmínkám skutečná prověrka našeho umu a schopnosti reagovat,“ myslím, že jsme z toho vyšli se ctí,“vzpomíná Dědek.

Také letos prošel Společenský dům řadou zatěžkávacích zkoušek. Stačí připomenout například nedávnou mezinárodní silniční konferenci Střední Morava-křižovatka dopravních a ekonomických zájmů, galavečer společnosti Peugeot v rámci  letošního  letošního ročníku Barum Czech rally Zlín a za mnohé další vydařené výroční setkání České zbrojovky Uherský Brod s jejími obchodními partnery.

„Zajímavé přitom je, že vůbec největší koncentrace slavnostně oblečených a obutých pánů a dam nebyla na žádném z kongresů, ale na reprezentačním plesu akciové společnosti Lázně Luhačovice, to se tam výborně bavilo zhruba 800 lidí,“ doplňuje ředitel Společenského domu ing. Jiří Dědek.