Opilý muž ze Vsetínska napadl policistu, skončil na záchytné stanici

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Policisté zasahovali v panelovém domě ve Valašském Meziříčí, kde řádil pětačtyřicetiletý opilý muž. Ten přitom na policii volal, že jej někdo napadl, informoval v sobotu agenturu Mediafax Vladislav Malcharczik ze vsetínské policie s tím, že muž napadl policistu.

Na policii zavolal uprostřed týdne muž, že jej někdo napadl. Vše ale bylo opačně. „Policie našla oznamovatele v panelovém domě podle hlasitého řevu. Muž s hlídkou nekomunikoval, ale stále nahlas křičel a strčil do jednoho policisty,“ uvedl Malcharczik s tím, že se agresivita muže nadále stupňovala.

Kromě mlácení rukama do výtahové šachty napadl policistu a roztrhl mu triko. Policisté povalili muže na zem a spoutali ho. „Při tomto zákroku kladl pachatel odpor a udeřil rukou do obličeje člena hlídky, čímž mu způsobil menší zranění,“ řekl.

Dechová zkouška u agresora prokázala téměř dvě promile alkoholu. Muž skončil na protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži.

Policisté jej obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. Za napadání obyvatelů domů se bude pachatel zodpovídat také z přestupku proti občanskému soužití.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x