Brankáři fotbalové Tescomy Zlín trénovali pod dohledem bývalého reprezentanta Srníčka

ZLÍN - Brankáři v druholigovém fotbalovém klubu Tescoma Zlín se v pondělí dočkali příjemného překvapení. Trénink totiž strávili pod dohledem bývalého vynikajícího gólmana a českého reprezentanta Pavla Srníčka, který přijal pozvání a zúčastnil se tréninků brankářů mládežnických kategorií.

„Chtěli jsme klukům zpestřit tréninkový proces. Pavla Srníčka oslovili, zda by v našem klubu mohl strávit jeden den, podílet se na přípravě gólmanů a přidat pár postřehů. Jsme rádi, že nám vyhověl a byl s námi přímo na hřišti,“ uvedl pro agenturu Mediafax asistent u druholigového týmu Zlína Jiří Chytrý, který Srníčkův příjezd zorganizoval. S bývalou reprezentační jedničkou se seznámil během společného působení v ostravském Baníku.

Srníček se dopoledne zúčastnil tréninku dorostenců a odpoledne strávil s brankáři zlínských žákovských výběrů. „Myslím, že se akce podařila a kluci budou mít další motivaci a inspiraci, protože Pavel je pro ně obrovský brankářský vzor,“ poznamenal Chytrý.

Bývalý reprezentační gólman si atmosféru ve Zlíně pochvaloval. „Vždycky je příjemné poznat nové kluky a sdělit jim své postřehy,“ pravil třiačtyřicetiletý Srníček, který má bohaté zkušenosti z anglické Premier League. Působil také v Portugalsku a v Itálii.

Kariéru ukončil v roce 2007 a vrátil se do Baníku Ostrava, kde založil brankářskou školu a do poloviny letošního roku měl na starosti všechny gólmany. Poté ale z mateřského klubu odešel. „K důvodům ukončení spolupráce se nechci vyjadřovat. S Baníkem jsme si to vzájemně slíbili, protože ještě nejsme na všem domluvení,“ řekl Srníček, jehož konec v ostravském klubu stále mrzí.

„Myslím, že to tam dobře fungovalo a najednou to skončilo. Baník v nastavené cestě nepokračuje, takže jsem tam nechal šestadvacet kluků, s nimž jsem perfektně vycházel,“ litoval vicemistr Evropy z roku 1996, který momentálně působí jako trenér gólmanů u českých reprezentačních výběrů do 18 a 19 let.

„I proto mě nabídka Zlína potěšila. Přímo na trávníku jsem si mohl udělat obrázek o výkonnosti mnoha brankářů. Navíc jsem s nimi navázal osobní kontakt, což je velmi důležité,“ dodal Srníček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x