Vsetínská radnice pomůže organizacím poskytujícím sociální péči

VSETÍN  - Vsetínská radnice finančně pomůže poskytovatelům sociálních služeb překlenout kritické období. Uvedla to mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

Pro poslední čtvrtletí tohoto roku totiž nemají poskytovatelé služeb, mezi které ve Vsetíně patří Azylový dům pro ženy a matky s dětmi, Elim, křesťanská společnost pro evangelizaci a diakonii Vsetín a občanské sdružení Na cestě, volné finanční prostředky na úhradu mezd a provozních nákladů.

„Dotační podmínky projektu Zlínského kraje Poskytování služeb sociální prevence ve Zlínském kraji, ze kterého jsou tyto služby financovány, stanovují, že organizace poskytující služby dostanou finanční prostředky za IV. čtvrtletí tohoto roku až na jaře příštího roku,“ vysvětlila I. místostarostka města Květoslava Othová (KDU-ČSL).

Podle finančních podmínek smlouvy neposkytuje objednatel, tedy Zlínský kraj, zálohovou platbu na financování posledního období. Poskytovatel služby je povinen, pro poslední čtvrtletí trvání projektu, to znamená pro období říjen – prosinec roku 2011, zajistit financování z jiných zdrojů. Poslední platba bude objednatelem poskytnuta nejdříve měsíc po skončení trvání smlouvy.

„Vzhledem k tomu, že tyto neziskové organizace nemají žádné rezervní prostředky, obrátily se na město Vsetín o poskytnutí návratné půjčky. Poté, co jsme nechali provést kontrolu v jednotlivých organizacích, schválilo zastupitelstvo půjčky pro organizace v celkové částce 4,3 milionu korun,“ dodala Othová.

Město Vsetín po dohodě se Zlínským krajem nastavilo zajištění návratnosti půjček uzavřením trojstranné dohody mezi městem, poskytovatelem služeb a Zlínským krajem. Půjčky by tak měly být splaceny nejpozději 15. března příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x