Rožnovská radnice se hodlá zasadit o plynulejší průjezd městem

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Vedení rožnovské radnice se chce zasadit o plynulejší průjezd městem, začalo proto jednat o změně režimu řízení dopravy na křižovatce U Janíků a o úpravách na silnici I/35 vedoucí od Zubří směrem na Slovensko. Řekl to mluvčí města Tomáš Gross.

Rožnov se připojil k takzvané Luhačovické výzvě, která mimo jiné upozorňuje na současné nahodilé a nestabilní financování dopravy nejen v rámci Zlínského kraje. K výzvě se Rožnov připojil na nedávné mezinárodní konferenci v Luhačovicích, jejímž cílem bylo upozornit na zanedbávání dopravní infrastruktury v návaznosti na nadregionální dopravu.

„Za Valašsko jsme dále upozorňovali především na chybějící propojku Lešná – Palačov a obchvat Valašského Meziříčí a za Rožnov jsme usilovali o úpravy silnice I/35 a křižovatky U Janíků. Jedná se o takzvaný soubor menších staveb v investičním rozsahu přibližně 120 milionů korun,“ řekl místostarosta Rožnova Václav Mikušek (KDU-ČSL).

Na základě Luhačovické výzvy mimo jiné rožnovská radnice chce, aby vláda navrhla soubor legislativních opatření, která by v důsledku přispěla ke zlevnění výstavby cest. „Pravdou je, že ve srovnání s rokem 2006 klesly prostředky na opravu a budování komunikací na jednu pětinu. A to je samozřejmě nedostatečné,“ doplnila starostka Rožnova Markéta Blinková (ODS).

S kolonami aut chce rožnovská radnice bojovat především rozšířením křižovatky U Janíků, která by měla být navíc osazena světly s inteligentním řízením. „Další plánovanou změnou je rozšíření mostu u této světelné křižovatky na tři jízdní pruhy stejně jako u zbývajících tří ramen křižovatky. Součástí rekonstrukce křižovatky U Janíků má být také úprava příjezdu z ulice 5. května, kde přibude samostatný pravý odbočovací pruh. Tím se ulehčí jak autům vyjíždějícím z města, tak autům vyjíždějících ze sídlišť 1. máje a 5. května,“ představil plány města místostarosta Mikušek a dodal, že další jednání o dopravě se připravuje na listopad.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x