Na Moravě budou během podzimu otevřeny nové hipostezky

HOLEŠOV  - V průběhu letošního podzimu bude na Holešovsku a Přerovsku otevřeno několik nových hipostezek pro výlety na koních. Agentuře Mediafax to sdělila Marie Tesařová s tím, že trasy povedou územím 46 obcí regionů Místní akční skupiny - Partnerství Moštěnka a akční skupiny Hříběcí hory.

S celkovou délkou 230 kilometrů je tato hipotrasa nejdelší na Moravě. Otevírané jezdecké stezky vedou převážně po polních a lesních cestách. Jsou vyznačeny téměř čtyřmi stovkami směrovek a vzniklo na nich 45 malých a tři větší odpočívky, dvě krytá a 42 nekrytých úvazišť, u Těšánek replika vodního mlýna a patnáctimetrová rozhledna a jsou zde umístěny také informační mapy a tabule. Již existující hipostezky na Vyškovsku se tak rozšíří o oblast Chřibů, Buchlovska a jižní Hané.

„Nové hipostezky na území MAS – Partnerství Moštěnka a MAS Hříběcí hory byly vybudované díky projektu spolupráce Po formanských stezkách – křížem krážem Moštěnkou a Hříběcími horami, který byl realizovaný za finanční podpory EU z prostředků Programu rozvoje venkova Leader,“ doplnila Tesařová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x