V Kunovském lese na Uherskohradišťsku začalo fungovat hřiště na DiscGolf

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Hřiště pro novou disciplínu DiscGolf ve čtvrtek otevřeli v Kunovském lese u Uherského Hradiště. Oznámil to mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma. Sportoviště bude volně přístupné po celý rok a jeho užívání je bezplatné.

Město Uherské Hradiště sází na to, že zajímavý sport DiscGolf osloví veřejnost zejména pro svou dostupnost. „Je to sportovní aktivita vhodná pro každého. Poskytuje zdravou pohybovou aktivitu školákům i seniorům. Na rozdíl od klasického golfu hráč nemusí mít žádné drahé náčiní a pro začátek si vystačí s jedním diskem,“ popsal starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský (ODS).

Hráč nemusí být členem žádného klubu a platit poplatky za vstup na hřiště. Disky ke hře DiscGolf lidé mohou koupit v Městském informačním centru v Uherském Hradišti, ve specializovaných prodejnách nebo na internetu. Město plánuje, že ve spolupráci s Městským informačním centrem několik sad disků zakoupí, aby si je lidé mohli i půjčovat. Hřiště pro DiscGolf postavilo město Uherské Hradiště z vlastních zdrojů a stálo 184 tisíc korun.

„Hřiště jsme postavili v rozmezí srpna a září letošního roku. Jedná se o první etapu, která sestává ze šesti jamek – košů. Další tři jamky máme v plánu v příštích letech. Potom budou moci být na hřišti pořádány dokonce i mezinárodní soutěže,“ poznamenal starosta.

DiscGolf je jedním z nejrozšířenějších sportů s létajícím talířem, odvozený z klasického golfu. Vznikl v 70. letech v USA a získává stále více příznivců na celém světě. Cílem hry je podobně jako v golfu dokončit jamku co nejmenším počtem úderů – tedy hodů. Po prvním výhozu hráč hází z místa, kde se disk zastavil a pokračuje, dokud netrefí cíl. Hřiště bývá navrženo tak, aby se hráči museli potýkat s přírodními překážkami, jako jsou stromy, keře, případně vodní plochy a ukázali svoje schopnosti házet krátké i dlouhé, levotočivé i pravotočivé hody. Vítězem je ten, kdo dokončí celé hřiště nejmenším počtem hodů. Disk se hází z určeného výhoziště na cíl (jamku). Jamku tvoří ocelový koš.

V České republice je zatím postaveno sedm hřišť.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x