Valoušek bude v sobotu bojovat alespoň o český titul ve sprintrally

OTROKOVICE - Podruhé po srpnové havárii při Barum Rally usedne jezdec Pavel Valoušek do závodního vozu, v sobotu bude na startu Partr Rally Vsetín, která je posledním podnikem českého mistrovství v rallysprintu. Dvaatřicetiletý pilot je v čele průběžného pořadí a touží po titulu.

Valoušek vloni poprvé v kariéře vyhrál Mezinárodní mistrovství České republiky. Ovšem letošní sezona v nejprestižnějším domácím seriálu mu nevyšla podle představ a po nehodě při Barum Rally definitivně přišel o naději titul obhájit. „Pokud uspějeme ve sprintu, bude to určitá náplast. Musíme dojet maximálně o jedno místo hůř než náš největší pronásledovatel Roman Odložilík,“ řekl agentuře Mediafax Valoušek, jenž pojede se Škodou Fabia WRC.

Kvůli zraněním obou rukou a klíční kosti při srpnové havárii dva měsíce nezávodil. Svou připravenost si otestoval v říjnu na Rally Jeseníky, kde se druhým místem dostal do čela hodnocení mistrovství České republiky ve sprintrally. „Potřebovali jsme co nejdříve zase sednout do auta. I kvůli psychice. Nechtěli jsme ztratit kontakt s ostatními,“ řekl závodník z Otrokovic

Partr Rally Vsetín startuje v sobotu v 8.30 u vsetínského zámku. Na posádky čeká celkem 78 ostrých kilometrů na osmi rychlostních zkouškách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x