Uherskohradišťská škola Za Alejí představila nové učebny

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - V Základní škole Za Alejí v Uherském Hradišti byly ve čtvrtek slavnostně otevřeny tři nové učebny vybavené technikou a nábytkem za téměř 4,5 milionu korun. Sdělil to  mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.

Škola tak rekonstrukcí získala moderní videokonferenční, jazykovou a počítačovou učebnu. Opravy probíhaly během letních prázdnin.

„Vznikem tří velmi moderních a prostorných učeben s nejmodernější technikou se značně posouvají hranice výuky na základní škole. Jsem rád, že se to děje také na jedné ze škol zřizovaných městem,“ konstatoval starosta Uherského Hradiště Květoslav Tichavský (ODS).

Základní škola Za Alejí nabídne intenzivnější a zajímavější výuku především angličtiny ve sluchátkových učebnách či formou videokonference. „Naši partneři z Velké Británie, USA, ale i přátelé ze západní Evropy budou formou videokonference učit konverzaci v angličtině,“ vysvětlil ředitel školy Vratislav Brokl.

Přestože je zařízení ještě ve zkušebním provozu a všichni se postupně učí s novým zařízením pracovat, reakce jsou podle ředitele veskrze pozitivní. Videokonferenční zařízení je na základních školách v ČR ojedinělé a přináší nové možnosti výuky, což učitelé berou jako výzvu. „Mají za sebou náročné proškolení pro práci s videokonferencí, interaktivními tabulemi a ve sluchátkové učebně,“ dodal Brokl.

Vybavení učeben speciální technikou a nábytkem přišlo na takřka 4,5 milionu korun. Většinu nákladů pokryla dotace z prostředků Regionální rady Střední Morava (3,377 milionu korun). O zbytek částky se podělila škola (633 tisíc korun) s městem Uherské Hradiště, které je jejím zřizovatelem (450 tisíc korun).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x