Policisté objevili hledaného školáka, starší bratr ho v hospodě naléval pivem

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V baru a pod vlivem alkoholu objevili ve čtvrtek uherskohradišťští policisté hledaného patnáctiletého chlapce. Jeho starší bratr mu objednával pivo, Ooznámil to policejní mluvčí Aleš Mergental.

Policisty si přivolala na pomoc chlapcova matka. Syn jí řekl, že odešel z domu a už se nechce vrátit. „Hlídky začaly prověřovat různá místa a zavítaly také do několika barů a restaurací. V jednom baru v centru Hradiště hledaného chlapce policisté objevili. Byl ve společnosti svého devatenáctiletého bratra. Před nimi stála na stole rozpitá piva,“ podotkl Mergental. Školák nadýchal 0,64 promile alkoholu.

Policisté následně prokázali, že pivo mu nepodal číšník, ale starší bratr, který ho objednával. „Devatenáctiletý muž se pokusil policistům utéct, hlídka jej však zajistila. Patnáctiletý chlapec putoval domů ke své matce a jeho starší bratr na policejní oddělení. Za podání alkoholu dítěti mu nyní hrozí pokuta až tři tisíce korun. Sám nadýchal přes dvě promile alkoholu a ještě v noci na pátek ho policisté eskortovali na záchytku do Kroměříže,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x