Ve Zlíně se poběží závod Přes valašské kotáry

ZLÍN - Centrum Zlína bude v neděli patřit tradičnímu běžeckému závodu Přes valašské kotáry - běh Zlínem. Za organizátory o tom informoval Zdeněk Urbanovský.

Zázemí pro závod poskytne zlínská radnice, jednotlivé tratě povedou centrem města. Délka okruhu je 1370 metrů. „Závod je mezinárodní pro celé spektrum kategorií od benjamínků až po atletické vysloužilce,“ konstatoval Urbanovský.

Akci pořádá Atletický klub PSK Zlín, start i cíl závodu bude na náměstí Míru a první kategorie, mladší přípravka, odstartuje v 9.30 hodin. Starší přípravka si na start stoupne o 15 minut později a obě tyto kategorie musejí zvládnout trať o délce 400 metrů. V 10 hodin mohou startovat mladší žáci a poté žákyně a čeká na ně jeden celý okruh. Starší žáci musejí absolvovat dva okruhy, dorostenci tři okruhy, muži s veterány pak šest okruhů.

Traťové rekordy zatím drží dva běžci ze zahraničí. V kategorii mužů dosáhl nejlepšího výsledku Miroslav Vanko z Košic s časem 25:43.5. V kategorii žen drží rekord Agnieszka Gortel z polského Chorzówa s časem 9:21.0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x