Při požáru bytu ve Valašském Meziříčí zemřelo roční dítě

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Tragicky skončil požár v bytě ve Valašském Meziříčí. Jak  informoval v pondělí ráno krajský mluvčí hasičů Ivo Mitáček, 15letého chlapce se podařilo zachránit, ale roční miminko zemřelo v nemocnici.

Hasiči vyjížděli okolo páté hodiny ranní k požáru jednoho z bytů. Požár ohlásilo několik svědků, kteří viděli vycházet z okna v prvním patře černý kouř a zároveň slyšeli volání o pomoc. Hasiči byli na místě požáru za pět minut od výjezdu ze stanice.

“Od počátku jsme měli informaci, že se v bytě mohou nacházet lidé, a proto jsme zároveň informovali zdravotníky i policii,“ uvedl k případu Mitáček.

Hasiči přistavili k balkónu automobilový žebřík a přenosný žebř dali k vedlejšímu oknu. Tam stál patnáctiletý chlapec, kterému hasiči pomohli na zem. Když se pak dostali do bytu, našli další, asi roční dítě. “I když kolegové velmi rychle vynesli malou holčičku ven a předali připravené posádce zdravotnické záchranné služby, následně zemřela. Lékař ji asi 20 minut na místě oživoval a pak nechal převézt do nemocnice. Později jsme dostali informaci, že holčička zemřela,“ uvedl Mitáček.

Matka dětí se do bytu vrátila ještě v době, kdy hasiči likvidovali požár. Sama uvedla, že se vzdálila, aby vyvenčila psa. Otec dospívajícího chlapce si pro hocha později přijel a převzal do své péče. Zároveň mu bylo doporučeno, aby nechal syna preventivně vyšetřit.

“Hasiči požár postupně zlikvidovali a zabránili jeho dalšímu rozšíření mimo byt. Společné prostory domu nebyly požárem ani kouřem zasaženy. Evakuace obyvatel domu nebyla nařízena,“ dodal mluvčí.

Hasiči a policisté poskytli matce posttraumatickou péči a následně na místo vyjela také psycholožka HZS Zlínského kraje. Okolnosti a příčiny ohně nyní vyšetřují hasiči i policisté.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x