Policisté zadrželi u Bojkovic pytláka

BOJKOVICE  - Pytláka, který právě dohledával zastřelenou srnu, zadrželi bojkovičtí policisté. Jak informoval v pondělí policejní mluvčí Aleš Mergental, podařilo se to díky pozornému myslivci.

Myslivec seděl na posedu na okraji louky u Bojkovic a před sebou uviděl dvě srny. Najednou zaslechl několik tichých střel. Srny odběhly a zmizely. Okamžitě přivolal policisty.

„Hlídka bojkovických policistů po chvilce narazila na staršího muže. Nejdříve tvrdil, že je jen na procházce, pak že na houbách, ale poté musel s pravdou ven – v kapse mu totiž cinkaly náboje. Nedaleko od něj našli policisté také pytláckou pušku. Upravená malorážka měla puškohled i tlumič a dala by se schovat do větší kapsy,“ poznamenal Mergental.

Policisté podezřelého muže eskortovali na policejní oddělení a zastřelenou srnu předali mysliveckému hospodáři, který škodu odhadl na 14 tisíc korun. Zajištěná neevidovaná a podomácku upravená zbraň poputuje na balistickou expertízu.

Pytlákem byl šestapadesátiletý muž z Bojkovic, který se k neoprávněnému lovu přiznal. „Za trestný čin pytláctví a nedovolené ozbrojování mu nyní hrozí až dva roky vězení,“ uzavřel Mergental.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x