Zlínští tenisté vyklidili antuku. Míří do hal, zimní spánek se ale nekoná

Téměř půl roku se stovky rekreačních tenistů, ale také ti, kteří hájí závodně barvy Tenisového klubu Zlín od nejmladších kategorií po dospělé v 1. lize smíšených družstev, vyžívali na patnácti antukových dvorcích areálu Na Vršavě. Teď se valná část z nich přesouvá na čtyři kurty ve dvou zlínských halách.

„Zájem je tradičně vysoký, evidujeme poslední volná místa, hrajeme od pondělní sedmé hodiny ranní až do pozdních večerních hodin v neděli“ popisuje přesun pod střechu prezident TK Zlín Milan Kalus.

Zimní spánek se tedy v nejmenším nekoná. A navíc, ne všichni využívají halového komfortu. Řada hráčů si v teplejším oblečení při slušném počasí dopřává hry také na stále otevřených čtyřech kurtech s umělým povrchem.

Závodní tenis má ve Zlíně zelenou, zaměření na mládež je prioritou. „Těší nás nejen to, že jsme se přes hodně silnou porci smůly letos dokázali udržet v 1. lize smíšených družstev, hrajeme prakticky jen s odchovanci. Příjemným faktem je spousta úspěchů v mládežnických kategoriích, chystáme například zimní „áčkový“ turnaj staršího žactva, což bude přehlídka toho nejlepšího, co je v Česku k vidění,“ vyjmenovává pozitiva šéftrenér a režisér TK Zlín Jan Macharáček. Radost mu dělá například i to, že starší žákyně Barbora Miklová je od léta ve výběru české reprezentace ve své věkové kategorii.

Ale rušno máme nejen v halách, v areálu se pořád pracuje, využíváme šestimilionové státní dotace při dostavbě zázemí, rozšíříme klubové prostory a postavíme další dvorec s univerzálním povrchem,“ sleduje říjnový stavební ruch prezident klubu Milan Kalus. Stavbaři by měli ohlásit hotovo ještě do konce roku.

Jako už tradičně se mezi závodní a rekreační hráče vejdou i příjemná společenská setkání. Své kulaté životní jubileum by mezi spoluhráči při dalším ročníku oblíbeného Rybka cupu měl v listopadu oslavit pohybem na kurtu věhlasný zlínský lékař, internista, profesor Jaroslav Rybka.

Svoji skvělou tradici už má náš Štěpánský turnaj na konci vánočního hodování a pokud bude zájem, rádi bychom nabídli dva dvorce i pro sobotní turnaje rekreantů. Víme totiž, že to je velmi oblíbená forma setkávání lidí, kteří jedou přes týden ve firmách na doraz a v sobotu si naopak chtějí s přáteli u sítě prostě aktivně odpočinout,“ představuje novinku Kalus.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x