V uherskohradišťském klubu Mír zahraje jubilující Jasná Páka

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Legendární skupina Jasná Páka, která se v 80. letech minulého století stala terčem komunistických kulturních cenzorů, se představí fanouškům na Slovácku. Čtvrteční koncert v Uherském Hradišti je součástí turné k 30. výročí vzniku kapely, řekl Vítězslav Chromek z agentury Vichr Production.

Skupina Jasná páka vznikla v roce 1981. Za necelé tři roky existence odehrála přibližně padesátku koncertů. Po nechvalně známém článku Nová vlna se starým obsahem v březnu 1983 v komunistickém časopise Tvorba kapela zanikla, aby se po půl roce vynořila v mírně pozměněném personálním složení pod jménem Hudba Praha.

V původní sestavě kapely hráli Michal Ambrož (kytara, zpěv), David Koller (bicí nástroje, zpěv), Vladimír Dáda Albrecht (zpěv, harmonika), Bohumil Zatloukal ( kytara, zpěv), Jan Ivan Wünsch ( basová kytara), Josef Janda (klávesy), Markéta Vojtěchová a Ivana Fraňová (zpěv).

V roce 2008 se pro příležitost slavnostního zahájení provozu pražského multikulturního centra Meet Factory rozhodli zakládající členové Jasné páky Michal Ambrož a David Koller po dlouhých pětadvaceti létech skupinu jednorázově obnovit. Radost ze společného hraní však vyústila v reinkarnaci kapely. Role frontmana se ujal Petr Váša. Vedle něj a zmiňovaných zakladatelů dále kapelu tvoří Vladimír Zatloukal, Marta Minárik a Radovan Raďák Jelínek.

Pro Jasnou páku býval příznačný doprovodný vokál dívčího dua. Vzpomínku na „ukřičené holky z Páky“ se dnes pokoušejí probudit Petra Studená a Magdalena Ambrožová, Michalova dcera.

Návštěvníci čtvrtečního koncertu v uherskohradišťském klubu Mír se mohou těšit na letité hity jako například Máma táta, Pal vodsuď hajzle, Špinavý záda, Majolenka, Ryba Badys či Paralet.

Koncert jubilující hudební legendy začíná ve 20.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x