Školní hřiště na Trávníkách v Otrokovicích bude moci využít i veřejnost

OTROKOVICE  - Zcela zdarma bude moci veřejnost využívat školní hřiště při Základní škole Trávníky v Otrokovicích, které bylo uzavřeno z důvodu rekonstrukce. Sdělila to mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Bezplatné užívání hřiště umožní nový provozní řád, který vydala ředitelka školy Jana Večeřová a který začne platit od letošního listopadu.

Na rekonstrukci hřiště se podílela otrokovická radnice. Na první etapu uvolnila z městského rozpočtu 2,5 milionu korun. Vznikla zde odpružená tartanová běžecká dráha o délce 400 metrů včetně roviny pro sprint a rozběhové dráhy pro skok daleký. Instalováno bylo také 20 laviček a nové oplocení. V původním stavu je k dispozici hřiště.

Nový provozní řád stanovuje podmínky užívání hřiště, které slouží především pro potřeby základní školy a ve stanoveném rozsahu rovněž veřejnosti. Lidé se ale musejí řídit provozním řádem, který mimo jiné stanovuje, co se na hřišti smí a co ne. Nevhodným chováním by mohl být například poškozen nový odpružený tartanový povrch, jehož oprava by byla velmi nákladná a po viníkovi by pak škola žádala náhradu škody. „Z tohoto důvodu je zakázáno jezdit po ploše hřiště s kočárky, na kole, kolečkových bruslích, skateboardech, koloběžkách, tříkolkách a podobně. Nesmí se také používat tretry s délkou hřebů více než šest milimetrů,“ upřesnila Večeřová.

Veřejnosti bude hřiště při Základní škole Trávníky otevřeno v letním období od dubna do října ve dnech školního vyučování od 15.30 do 20 hodin, mimo dny školního vyučování od 9 do 20 hodin. V zimním období, tedy od listopadu do března, to bude ve dnech školního vyučování od 15.30 do 18 hodin a mimo tyto dny od devíti do 18 hodin. Hřiště nebo jeho část může být uzavřeno pro veřejnost v případech, kdy si ho někdo pronajme ke sportovním nebo sportovně-kulturním akcím, koná-li se v provozní době určené pro veřejnost na hřišti akce základní školy a za mimořádně nepříznivého počasí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x