Valašskomeziříčské náměstí zaplní výrobky z mléka a ovoce

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Den čerstvého ovoce a mléčných výrobků se v úterý uskuteční na valašskomeziříčském náměstí. Informovala o tom Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Akce potrvá od osmi do 16 hodin a ve stáncích dvou místních firem, Ovocentra a Mlékárny Valašské Meziříčí, si lidé budou moci koupit výrobky za zvýhodněné ceny. Nebudou chybět ani ochutnávky zeleninových salátů, nového dětského jogurtu a jogurtového mléka, které letos získalo významné ocenění Perla Zlínska 2011 za nejlepší výrobek v kategorii mléčných výrobků.

„Tuto akci jsme na valašskomeziříčském náměstí pořádali v předchozích třech letech, a to vždy v květnu k příležitosti světového Dne mléka. Rozhodli jsme se akci pro velký zájem zopakovat již po necelém půl roce. K tomuto kroku částečně přispěla i nabídka navázání spolupráce ze strany firmy Ovocentrum,“ vysvětlila Marcela Hermanová, marketingová manažerka firmy Mlékárna Valašské Meziříčí.

Firma Ovocentrum chce návštěvníkům akce primárně představit nabídku prodávaného zboží. „Na náměstí lidem nabídneme hlavně v této době velmi žádané výpěstky k uskladnění, konkrétně brambory, zelí, cibule a jablka. Dále budeme prodávat například několik druhů zeleninových salátů, nakládanou zeleninu a suché plody,“ řekla vedoucí nákupu firmy Ovocentrum Hana Navrátilová s tím, že při nákupu budou pracovníci připraveni zodpovědět dotazy týkající se správného skladování zboží, zavařování a podobně.

V případě příznivého počasí vystoupí na náměstí v 15 hodin taneční skupina D-Company a žáci navštěvující meziříčskou Základní uměleckou školu. „Pro všechny děti chystáme i překvapení,“ dodala Hermanová.

--> --> --> --> -->