Zlínští strážníci zvýšili kontroly na hřbitovech

ZLÍN - Zlínští městští strážníci posílili kontrolní činnost před blížícím se svátkem, Památkou zesnulých, zaměřili se na hřbitovy a parkovací plochy. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí strážníků Šárka Škubalová.

Na hřbitovy začali městští policisté vyjíždět denně. Zvýšené kontroly budou pokračovat nejen přes svátek zesnulých, ale i po dobu dalších dvou týdnů. Během dnů, kdy se předpokládá největší nápor návštěvníků, tedy o prodlouženém víkendu 28. – 30. října a dále pak o víkendu 5. – 6. listopadu, navíc přijala Městská policie Zlín dopravně bezpečnostní opatření. V jeho rámci budou strážníci společně s kolegy z republikové policie dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a v případě potřeby jej usměrňovat.

„Tak jako každý rok i letos očekáváme vysoký počet parkujících vozidel, které nebude možné umístit na přilehlá parkoviště. Prioritou pro strážníky tak bude zajištění bezpečného průjezdu vozidel MHD a Integrovaného záchranného systému. Vyzýváme proto veřejnost, aby zvážila nutnost návštěvy zejména Lesního hřbitova soukromými vozidly a raději přednostně využila rozšířených služeb MHD,“ dodala Škubalová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x