Zlínská MHD se od listopadu rozšíří o novou linku

ZLÍN  - Do zlínských místních částí Lhotka a Chlum bude od 1. listopadu zajíždět MHD. Ve středu to  uvedl mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Novou autobusovou linku označila Dopravní společnost Zlín – Otrokovice číslem 52. Od stejného data, tedy 1. listopadu, bude také rozšířen provoz na lince 51 v Malenovicích, spoje MHD zde budou jezdit nově i o víkendu.

Do místních částí Lhotka a Chlum zatím jezdily pouze autobusy linkové příměstské dopravy. „To bylo potřeba změnit, šlo o jedny z posledních místních částí, kam MHD nezajížděla. Zájem o tuto službu přitom ze strany obyvatel byl,“ vysvětlila 1. náměstkyně primátora Eva Štauderová (M.O.R.), do jejichž kompetencí doprava patří.

Nová linka MHD číslo 52 bude vyjíždět z konečné stanice Malenovice-točna a bude mít zastávky Malenovice-křižovatka, Malenovice-Tečovská, Tečovice-Malenovská, Tečovice, Zlín-Lhotka, rozcestí, Zlín-Lhotka a Zlín-Chlum. Zpátky linka nebude zastavovat na zastávce Malenovice-křižovatka.

Nová linka MHD z Malenovic do Chlumu je dlouhá 5,7 kilometru, roční náklady na její provozování se budou pohybovat ve výši asi 1,2 milionu korun. Je zařazena v tarifním pásmu B. Na zastávkách v Tečovicích, Lhotce a Chlumu bude povolen nástup cestujících pouze předními dveřmi.

V pracovních dnech zde bude provozováno 12, o víkendech sedm spojů. Ve třech případech v pracovních dnech (ranní spoj, školní spoj a poslední večerní spoj) budou moci cestující s jízdenkami zlínské dopravní společnosti použít v rámci integrovaného dopravního systému v úseku mezi Malenovicemi a konečnou Chlum autobusy společnosti Housacar, které budou vybaveny i označovačem jízdenek pro jednotlivou jízdu. Na linku 52 do Chlumu, stejně jako na linku 51 v Malenovicích, budou nasazovány především menší autobusy.

V budoucnu by se městská hromadná doprava mohla dočkat dalších rozšíření, město Zlín a Dopravní společnost Zlín – Otrokovice uvažují hned o několika nových lokalitách. „Patří mezi ně ulice Kvítková v centru města, Malenovice, areál zlínské krajské nemocnice nebo bývalý baťovský areál. Hledat chceme i cesty k tomu, aby MHD zajížděla také na Salaš a Klečůvku. V této chvíli jde ale jen o úvahy, nutná je pečlivá rozvaha a řada jednání,“ dodal Josef Kocháň, ředitel Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x