Hokejisté Zlína změnili herní styl, což oceňují jejich fanoušci

ZLÍN -Hokejisté PSG Zlín se od začátku extraligové sezony pohybují v popředí tabulky, v 15 duelech nasbírali 29 bodů a jsou třetí. Přesto v klubu jednoznačně nezní slovo spokojenost, ta panuje s přechodem na atraktivnější herní styl a zájmem fanoušků.

Zlín prohrál v základní hrací době pouze třikrát a shodou okolností pokaždé nevstřelil ani branku. V dalších zápasech už ale svěřenci trenérské dvojice Rostislav Vlach – Josef Turek vždy bodovali. „Před sezonou jsme si dali jednoduchý cíl být nepříjemným a těžko překonatelným soupeřem pro každého z další třinácti týmů v extralize. Toto zadání se nám daří plnit a projevuje se to do bodového zisku,“ poznamenal jednatel klubu Patrik Kamas na středeční tiskové konferenci.

„Ale musíme si uvědomit, že jde o naprostý začátek soutěže a když jsme to v kabině s hráči přirovnávali k atletice, tak pokud vybíháme na 110 metrů překážek, v tuto chvíli jsme sice nespadli ze startovních bloků, ale ještě nejsme ani za první překážkou,“ doplnil Kamas.

Jednatel PSG Zlín nechce po vydařeném vstupu do sezony mluvit o spokojenosti. „Zatím není důvod k jakémukoliv optimismu. Spíš se budeme snažit odstraňovat chyby, jít poctivě dál a získávat body. A samozřejmě bavit diváky. Máme v tuto chvíli příznivé reakce na změnu herního projevu, na atraktivní styl. Dostáváme maily od fanoušků, že se jim to líbí, což je pro nás strašně důležité. Touto cestou musíme jít dál,“ prohlásil Kamas.

Za změnou herního stylu stojí trenéři Vlach s Turkem. „Nebráníme jen střední pásmo, ale organizovaně napadáme, což je náročné na bruslení, na fyzičku a na čtení hry. Dost jsme to v létě trénovali a výsledný efekt je zatím celkem slušný. Chceme, aby to měli kluci zažité a aby padalo víc branek,“ řekl hlavní kouč Vlach. „Výkony nepřeceňujeme, sezona je ještě dlouhá, ale chtěli bychom v nastoupené cestě pokračovat. Momentálně máme největší nedostatky v koncovce,“ dodal trenér.

Kapitán Petr Čajánek hodnotí dosavadní působení Zlína v nové extraligové sezoně pozitivně, i když jeho tým v úterý nečekaně doma ztratil body s pražskou Slavií. „Prohráli jsme v pravý čas. Zase se vrátíme k poctivému hokeji,“ uvedl Čajánek, jenž se do Zlína vrátil v létě po letech strávených v zámoří a v Rusku.

„Povedený začátek jsme nepřecenili a stojíme pevně na zemi. Chceme si zajistit účast v desítce a když to půjde, tak bychom se chtěli nacpat do první šestky. Víme, na čem máme pracovat. Momentálně nám nejdou přesilovky, nedáváme v nich tolik branek. Jinak jde všechno dobrým směrem,“ mínil nejzkušenější zlínský zadák Martin Hamrlík.

Pouhé tři trefy scházejí útočníkovi Petru Leškovi k dovršení mety 250 branek v extralize a v reprezentaci a ke vstupu do Klubu hokejových střelců. „Sezona je ještě dlouhá, takže věřím, že ty góly dám. Ale hlavní je, že se daří týmu. Je super, že máme tolik bodů, i když jsme teprve na začátku,“ poznamenal Leška.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x