Sbírku na těžce zraněného jezdce Temela zaštítil slavný žokej Váňa

UHERSKÉ HRADIŠTĚ  - Dvaatřicetiletý jezdec na koni Ludvík Temel, který v sobotu 15. října na hipodromu v Mostě utrpěl při nehodě vážná zranění, leží stále v komátu. Na žokejovo konto je pořádána sbírka, kterou organizuje jeho trenér Jan Demele a zaštiťuje Josef Váňa, informuje server stáje jandemele.cz.

Temel udělal osudovou chybu krátce po třech kilometrech, kdy nezvládl překážku před začátkem protilehlé roviny. Kůň Chasconi se přes nej převalil a způsobil Temelovi otok na mozku. Přilba i dres však podle všeho vyvázly bez újmy. „Je stále ve vzážném stavu. Je to ale velký bojovník, doufejme, že se to teď ukáže nejvíc,“ řekl jeho trenér Jan Demele.

Ten zároveň prostřednictvím stránek své stáje uveřejnil sbírku na pomoc Temelovi i jeho blízkým. Požádal také slavného žokeje Josefa Váňu, jestli by se nestal garantem celé sbírky. „Pan Váňa mou nabídku přijal, což mě potěšilo,“ nechal se slyšet Demele. Sám Váňa má s podobnými karamboly vlastní zkušenosti, když se před lety během dostihu v Baden Badenu vážně zranil. V uplynulém desetiletí mělo české jezdectví jeden smrtelný případ, když amatérský žokej Zdeněk Kaláb nepřežil pád koně, který se na něj během rovinového dostihu v Brně převalil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x