Prosincový seminář britského filmu v Uherském Hradišti pořadatelé přeložili na rok 2012

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V pořadí 16. ročník Semináře britského filmu s podtitulem Free Cinema + New Wave v uherskohradišťském kině Hvězda se v letošním termínu od 1. do 4. prosince neuskuteční. Akci překládáme na prosinec 2012 z ekonomických důvodů, sdělil ředitel Městských kin Uherské Hradiště Josef Korvas

„Je mi nesmírně líto, ale přesto, že celá akce je programově i technicky výborně připravena, hosté potvrzeni, doprovodné akce i kopie filmů nasmlouvány, musím za pořádající Městská kina sdělit, že letošní konání akce rušíme a přesouváme na prosinec roku 2012. Na základě aktuálního důkladného posouzení ekonomické situace po dokončené rekonstrukci kina Hvězda a s tím spojenými vícenáklady na dokončení technologií a funkčnosti celého zařízení ve druhé polovině roku 2011, nárůstu spotřeby energií a nenaplnění některých dlouhodobých partnerských dohod o konání pronájemních akcí v budově kina od září 2011, nenabízí náš ekonomický výhled dostatečnou míru rezerv, abychom s klidným svědomím celou akci kvalitně uspořádali a hlavně ufinancovali,“ objasnil změnu termínu zavedené akce Korvas.

„Tomuto rozhodnutí samozřejmě předcházela konzultace s programovým ředitelem akce a souhlasné stanovisko, že není možné program radikálně redukovat a nechceme také ohrozit kvalitu akce, její tradiční značku a závazky a solidnost vůči partnerům. Je to pro mne tíživé rozhodnutí a vůbec mne netěší, nicméně věřím v důvěru všech okolo a těším se spolu s vámi na prosinec roku 2012,“ dodal ředitel pořádajících Městských kin Uherské Hradiště.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x