Hostýnskými vrchy se vydá pochod k uctění památky vojáků padlých u Slavkova

BYSTŘICE PO HOSTÝNEM - Armády Francie, Rakouska a Ruska ovládnou v sobotu a v neděli podhůří Hostýnských vrchů, a to v rámci dušičkového pochodu k uctění památky vojáků padlých v roce 1805 po bitvě u Slavkova. Sdělil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Akci pořádá Klub vojenské historie francouzského císařství z Bystřice pod Hostýnem společně s Asociací 8. historického pluku francouzské řadové pěchoty, městysem Dřevohostice a městem Bystřice pod Hostýnem. Během dušičkového pochodu se zároveň slavnostně odhalí pamětní deska napoleonským vojákům na zámku v Dřevohosticích.

V sobotu v 10 hodin se na zámku v Dřevohosticích zahájí napoleonská výstava, ve 13 hodin se vojska zvednou z ležení a napochodují k zámku, kde se ve 13.30 hodin uskuteční pietní akt se slavnostním odhalením pamětní desky.

V neděli 30. října odstartuje v 10 hodin z náměstí v Dřevohosticích dušičkový pochod, který skončí kolem poledne v Bystřici pod Hostýnem u mohyly zemřelých napoleonských vojáků. Během pochodu se vojska v 10.45 hodin zastaví v Lipové u motorestu a předvedou ukázku vojenského střetu i ošetřování raněných v poli.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x